FILMSKA PRIČA S TREŠNJEVKE

Video | Monstrum staricu ubio, bacio u bunar pa zatrpao. Trebalo je proći 11 godina da zločinac bude otkriven

Javnost je prije tri godine šokirao slučaj ‘škrinja’ iz Palovca, sada novi jezovit slučaj u kojoj je 63-godišnjak ubio staricu s kojom je živio

Posljednjih 11 godina 63-godišnjak u sebi je čuvao krvavu tajnu – ubojstvo susjede za koju su svi mislili da je nestala još davne 2011-e.

Sve je počelo te godine, u listopadu kada je prijavljen nestanak Slavojke Senešin. Kako bi prikrio suludi zločin, njezin prvi susjed prvo je krivotvorio dokumentaciju o kupnji njezinog stana. Tada se uselio s obitelji i na njezin dio. Sve se odvijalo u ovoj zajedničkoj zgradi na zagrebačkoj Trešnjevci, pa nitko nije ništa previše sumnjao, izvještava Sanja Čatipović za RTL Vijesti.

Neki članovi obitelji, koji nisu htjeli pred kamere, a koji su s njim živjeli – ne mogu vjerovati da im je cijeli život lagao.

Miroslav Topić, voditelj Odjela za krvne delikte PU zagrebačke kaže: “Tijelo je pronađeno na imanju osumnjičenoga, u pronalasku samog tijela pomogli su nam djelatnici Ministarstva branitelja koji su nam omogućili mehanizaciju. Samo iskapanje je trajalo dva dana.”

Zločin je razrađen do najsitnijeg detalja – sumnja policija. Prvo je žrtvu ubio u stanu, zamotao u tepih, a onda ga bacio u bunar, koje je u dvorištu vikendice nedaleko od Zagreba. Nakon što je sve zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, okno bunara je maknuo i premjestio ispred vikendice. Jučer ga je policija dovela na mjesto događaja. Sve su promatrali susjedi.

Ivan Došlić iz Dugog Sela govori: “Ja sam u šoku, ja nemam pojma, ne mogu vjerovati.”

Zlatko Buneta iz Sesveta govori: “Tak mirno selo da se tu dogodilo? Iznenađen sam…”

Ivan Došlić iz Dugog Sela također govori: “Mi ovdje ne živimo, ali kad znamo doći tu, zna i on biti i tako se znamo pozdraviti i drugo ništa.”

Policija je na slučaju radila godinama. Posljednja dva dana prekopali su cijelo dvorište kako bi pronašli skriveni bunar.

Miroslav Topić otkriva: “Jedini trag je bila sumnja policijskih službenika da bi se isto moglo nalaziti u zatrpanom bunaru koji je osumnjičeni zatrpao prije deset godina. I nakon toga nije niti bilo traga niti je bilo vidljivo da je tamo bunar ikad postojao.”

Slučaj koji će sigurno ući u povijest kriminalistike – sasvim sigurno dodatno će se raspetljati na sudu, izvještava Sanja Čatipović za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari