STRAŠNO!

UZNEMIRUJUĆE Pogledajte snimku napada psa: ‘Ugrizao je dvoje djece. Klinci su vrištali od straha’

Screenshot

U zagrebačkom naselju Vrapče jutros je došlo do napada belgijskog ovčara, a u incidentu je izgrizeno dvoje djece…

Jutros je u zagrebačkom naselju Vrapče pas ispred pekare napao dvoje djece, brata i sestru koji su bili sa skupinom druge djece na putu za školu. Policija je u 8 sati zaprimila dojavu o ovom incidentu, a istraga je u tijeku.

Kako doznaju RTL Vijesti, , po psa će doći ekipa iz Dumovca, zagrebačkog skloništa za nezbrinute životinje. Građani su u komentarima na grupi “Zakaj volim Vrapče”, koji su upoznati sa situacijom, pisali kako nije problem u psu već u vlasniku – kojem ovo navodno nije prvi put da ne brine za psa. Riječ je o belgijskom ovčaru koji, prema izjavama svjedoka, navodno već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče.

Također doznajemo kako su ugrižena djeca puštena iz Klaićeve. Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić potvrdio je da je riječ o bratu i sestri.

“Otpušteni su na kućnu njegu, a kontrola je u nedjelju”, kazao je.

Djeca su bila u stanju šoka

“Jutros je u našu kliničku ambulantu primljeno dvoje djece, brat i sestra, s višestrukim ugriznim ranama po donjim ekstremitetima. Rane su zbrinute, djeca su dobro. Rane su sanirane i pušteni su na kućnu njegu. Liječenje nije završeno – trebat će još praćenje tih rana ali djeca su dobro”, kaže za RTL doktor Ivan Petračić, specijalist dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Djeca su, kaže, bila u stanju šoka.

“Moguće je da ovakav događaj ostavi trajne psihološke posljedice, iako je za očekivati potpuni oporavak od takvih napada”, zaključio je.

Građani Vrapča uznemireni. “Ljudi, pripazite na svoje pse! Jutros je belgijski ovčar trčao oko škole, pekare… Razbacivao djecu, napadao druge pse… Klinci su vrištali od straha. Nije bezazleno ni kad te u igri takav pas baci, a taj pas stvarno djeluje pogubljeno i mogao bi napraviti ružne stvari”, napisala je jedna članica grupe “Zakaj volim Vrapče”.

Što o svemu kažu zakoni?

Mnogi sada zazivaju oštre kazne za vlasnika psa. Što o tome kažu Zakoni koji se na ovakve slučajeve odnose?

Naime, u članku 30. Zakona o remećenju javnog reda i mira stoji: “Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM”, u kunskoj protuvrijednosti. Dakle od 200-tinjak do otprilike 750 kuna.

U članku 51. Zakona o zaštiti životinjama stoji da je “Zabranjeno kretanje kućnih ljubimaca na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi i životinja” i za takvo što je propisana novčana kazna za pravne osobe u iznosu od 50 tisuća do 100 tisuća kuna, a nadzor nad provedbom provode komunalni redari.

Valja napomenuti da postoji i Pravilnik o opasnim psima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. U članku 2. stoji da je opasan pas “bilo koja jedinka te vrste, podrijetlom bilo koje pasmine koja je ničim izazvana napala čovjeka i nanijela mu tjelesne ozljede ili ga usmrtila, ničim izazvana napala drugog psa i nanijela mu teške ozlijede”, pišu RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views