MOPEDI META LOPOVA: Traga se za crno-žutom Yamahom i crvenim Baotianom „nestalima“ na Zametu i Škurinjama

Foto: ilustracija

Ovih dana na prometnicama je sve više mopeda i motocikla, a istovremeno s time povećan je i rizik otuđenja ove vrste vozila

Tako je između 24. i 27. lipnja policija zaprimila četiri dojave o krađama mopeda na području Rijeke, od kojih su dva naknadno pronađena.

Policija i dalje traga za mopedom marke Yamaha, crno-žute boje i mopedom marke Baotian, crvene boje, oba riječkih registracijskih oznaka. Ovi mopedi otuđeni su na području Gornjeg Zameta i Škurinja, a njihovi vlasnici, starosti 38 i 42 godine oštećeni su za ukupno 6.000 kuna.

Kako bi počinitelje onemogućili u njihovim namjerama te time smanjili mogućnost ove vrste kaznenih djela i nastanka materijalne štete građanima iz Policijske uprave primorsko goranske preporučaju:

mopede i motocikle uvijek parkirajte na vidljivom mjestu
tijekom noći ostavite ih na mjestu koje je osvijetljeno te blizu stana ili kuće
upravljač uvijek zaključavajte
kako bi dodatno zaštitili vaše mopede i motocikle od krađe potražite stručni savjet kod ovlaštenih trgovaca
dodatna načini i sredstva zaštite mogu biti: sajle ili lanci, sredstva za blokiranje diskova i kotača, alarmni uređaji
Ujedno podsjećaju: Uvijek vozite registriran i tehnički ispravan moped ili motocikl, poštujte prometne propise i znakove, a zaštitnu opremu koristite na propisani način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari