Mrtva pijana! U Matuljima u autu riječkih oznaka usred dana zaustavljena žena u “ozbiljnim” godinama

Prošlog vikenda prometna policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet, u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima

Nadzirane su kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 234 prometnih prekršaja.

Najveći broj prekršaja, njih 42 odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, slijede 27 prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, zatim 11 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja vožnje s tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima, te 132 ostala prekršaja. Pored spomenutih prekršaja zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, kao i jedan prekršaj upravljanje u vrijeme zabrane upravljanja vozilom.

Najveća brzina evidentirana je u nedjelju, 15. ožujka na prometnici A6  kod vijadukta Svilno, gdje se u 17.01 sati osobno vozilo marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, kretalo u smjeru Rijeke brzinom od 126 km/h na mjestu određenog ograničenja brzine na 80 km/h.

Od 35 alkotestiranih vozača, njih 11 je zatečeno u vožnji pri utjecaju alkohola.

Najveća koncentracija od 2,01 g/kg izmjerena je 59-godišnjoj vozačici osobnog vozila. Policija ju je u subotu, 14. ožujka oko 13.10 sata zatekla na području Matulja gdje je upravljala vozilom marke Ford, riječkih registarskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja, po završetku postupanja optužnim prijedlogom predložena joj je novčana sankcija od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od tri mjeseca.

Uz navedeno, istog dana je, oko 23.50 sati, prometna policija u središtu Rijeke na Jadranskom trgu zatekla vozača osobnog vozila, pod utjecajem alkohola. Riječ je o 31-godišnjaku koji je vozilom marke Ford, virovitičkih registracijskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,45 g/kg i bez vozačke dozvole. Utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče ostalih koncentracija, sedam vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 1,01 do 1,50 g/kg, a po dvoje ih je u skupinama od 0,51 do 1,00 g/kg i iznad 1,51 g/kg. Od spomenutih vozača jedan je odbio i testiranje na droge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari