MUP POTVRDIO: Tomislav Horvatinčić zbog sinkope trajno vratio vozačku dozvolu

Foto: Ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Horvatinčić je imao rok od 15 dana, koji ističe sutra, da policiji dostavi uvjerenje o tome je li sposoban biti za upravljačem vozila

Tomislav Horvatinčić vratio je policiji vozačku dozvolu nakon što je mu je liječničkim pregledom utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, doznaje se od MUP-a.

Policija je 16. studenoga zatražila od Horvatinčića da joj u roku 15 dana dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima, s obzirom da ga je Općinski sud u Šibeniku oslobodio krivnje za pomorsku nesreću u kojoj su 2011. poginuli talijanski supružnici, utvrdivši da on u tzv. stanju sinkope, odnosno kratke nesvjestice, nije mogao vladati svojim postupcima ni voljom.

Horvatinčić je obavio traženi liječnički pregled u zakonom propisanom roku, pa mu je temeljem dostavljenog uvjerenja utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, nakon čega je dragovoljno predao vozačku dozvolu, kažu u MUP-u.

Općinski sud u Šibeniku oslobodio je Horvatinčića na ponovljenom suđenju 13. listopada optužbe za nesreću u kojoj su u kolovozu 2011. poginuli talijanski supružnici, na čiju je jedrilicu naletio s gliserom, jer nije dokazano da je to počinio iz namjere ili iz nehaja.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe rekla je u obrazloženju da je Horvatinčić u vrijeme nesreće, prema vještačenjima i iskazima svjedoka, kratko bio u stanju tzv. sinkope, zbog čega nije mogao vladati svojim postupanjem ni voljom.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari