Muškarac (46) koji je pijan zamalo pregazio bebu dobio novčanu kaznu od 18.800 kuna

Muškarac koji je jučer ujutro skrivio prometnu nesreću u Ilici državljanin je Srbije star 46 godina

Muškarac koji je u subotu u alkoholiziranom stanju skrivio prometnu nesreću u zagrebačkoj Ilici, u nedjelju je izveden pred suca za prekršaje.

Na sudu je izrazio kajanje te su mu izrečene maksimalne kazne u ukupnom iznosu od 18.800 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije u trajanju od dvije godine, a mora nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka od 932,75 kuna.

Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se okrivljenik i tužitelj odrekli prava na žalbu.

“Naglašavamo da su okrivljeniku za počinjena djela prekršaja izrečene kazne u maksimalnim iznosima propisanim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom izrečena u maksimalnom trajanju predviđenom Prekršajnim zakonom”, stoji u priopćenju Prekršajnog suda u Zagrebu.

46-godišnji državljanin Srbije je u trenutku nesreće u krvi imao 1,77 promila alkohola.

Iz zagrebačke policije su u subotu izvijestili kako je muškarac izgubio nadzor nad Audijem A6 te se zabio u semafor u Ilici kod kućnog broja 125, na mjestu na kojem se nalazila beba u kolicima.

Tragedija je izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji hrabrog oca, koji je u posljednji trenutak izmaknuo kolica prema tramvajskoj pruzi i tako svojoj tromjesečnoj bebi spasio život.

Beba je pritom ispala iz kolica i lakše je ozlijeđena, a pomoć joj je pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Policija je nakon nesreće izvršila očevid i protiv vozača je pokrenula prekršajnu istragu.

Teretilo ga se za vožnju u alkoholiziranom stanju (15.000 kuna), upravljanje vozilom s nevažećom prometnom dozvolom (1.000 kuna), jer nije koristio sigurnosni pojas (500 kuna), te za izazivanje prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih osoba (2300 kuna).

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari