VEĆ JE BIO UPOZOREN

Muškarac na Rabu morao vratiti 80-ak ježinaca u more; Policija ga ulovila s neregistriranom barkom i bez dozvole

Ilustracija. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Jučer su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka tijekom redovnog nadzora morskog prometa zatekli 42-godišnjeg hrvatskog državljanina gdje je ribario s plovilom za koje nema izdanu povlasticu za obavljanje gospodarskog ribolova.

Policijska pomorska posada zatekla ga je oko 16 sati u rapskom akvatoriju kod Rta Sorinj gdje je lovio morske ježince. Riječ je o osobi koja je u prethodnom razdoblju već bila upozorena od strane policije kako nije registrirao plovilo za navedenu djelatnost, no unatoč tome nastavio je s činjenjem prekršaja. Ulovljenih 80-ak komada ježinaca mu je oduzeto i vraćeno u more.

Sukladno provedbi Zakona o morskom ribarstvu, zbog počinjenog prekršaja je 42-godišnjaku uručen prekršajni nalog kojim je sankcioniran s najmanje 7500 kuna novčane kazne.

VIDEO DANA:

Inače, prošlog vikenda posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su kod otoka Raba i jedan prekršaj nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara. Njemačkom državljaninu je izrečena novčana kazna prema odredbama Pomorskog zakonika.

U istom razdoblju, na graničnom prijelazu Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirane su četiri osobe zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Radi se o dvojici državljana Njemačke te po jednom austrijskom i slovenskom državljaninu. Sveukupno je od njih oduzeto oko 14 grama marihuane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari