SKUPO ĆE PLATITI PRIJESTUPE

Na Drenovi ‘pao’ mladi (24) recidivist u prometu: Policija mu oduzela auto a platit će i visoku kaznu. Evo zašto!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Optužnim prijedlogom je 24-godišnjaku predloženo izricanje novčane kazne od 2650 eura ili kazna zatvora od 60 dana i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, izvijestila je policija.

Jučer, 14. svibnja oko 3.10 sati na području Drenove u Rijeci, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaustavili su osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin.

“Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mu zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

Naime, 24-godišnjaku su u posljednje tri godine zbog navedenog prekršaja donesene dvije pravomoćne presude Općinskog suda u Rijeci pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja je uhićen i priveden na postupanje u I. policijsku postaju Rijeka. Također mu je privremeno i oduzeto osobno vozilo do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog suda.“, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Za počinjene prekršaje optužnim prijedlogom mu je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 2650 eura ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje šest negativnih bodova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari