NIJE KORISTIO KACIGU

Na Drenovskom putu teže stradao motociklist, nije opazio ‘ležećeg policajca!

Ilustracija: Riportal (fotografija ne prikazuje točno mjesto nesreće)

Apeliramo na vozače motocikala i mopeda da je korištenje zaštitne opreme zakonska obveza, a i zaštita njihove sigurnosti kada se dogodi prometna nesreća

U prometnoj nesreći što se sinoć dogodila u Rijeci ozlijeđen je 65-godišnji hrvatski državljanin.

Riječ je o motociklistu koji je upravljajući motociklom marke Kymco, riječkih registracijskih oznaka, oko 20.15 sati na Drenovskom putu izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik. Tijekom vožnje nije koristio obveznu zaštitnu kacigu.

“Prema nalazu očevida, do nesreće je došlo jer 67-godišnjak, krećući se iz smjera Kozale prema Drenovi, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste pa je prednjim kotačem prešao preko uspornika uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem i s motociklom pao na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je na liječenje u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teže ozljede.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

I ovim putem pozivamo vozače motocikala i mopeda na maksimalni oprez u prometu i poštivanje svih prometnih propisa.

“Naglašavamo da je korištenje zaštitne opreme zakonska obveza, a i zaštita njihove sigurnosti upravo u prometnim nesrećama. Apeliramo pritom da svakako prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti (stanju i osobinama ceste) te da ne voze prevelikim brzinama, niti slalom između vozila, kako ne bi izazvali prometne nesreće.

Podsjećamo vozače motocikla i mopeda da za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.”, dodali su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari