DVA MILIJUNA KUNA VIŠKA

Bivša Dumbovićeva suradnica otkrila kako je izgledao rad s njim: ‘U početku je bilo sve normalno, ali onda…’

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Kazala je kako su to prijavili kao i potpisivanje ugovora za usluge koje nisu bile planirane proračunom što zakonski nije dozvoljeno

Bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, uhićen je u utorak ujutro u akciji policije koja provodi pretrage na više lokacija na petrinjskom području, među ostalim i u kući bivšeg gradonačelnika.

Zamjenica gradonačelnika Darinka Dumbovića od 2013. do 2017., SDP-ova Svjetlana Lazić ispričala je za N1 kako je izgledao mandat uhićenog bivšeg gradonačelnika.

“2013. smo išli u koaliciju s HNS-om i osvojili smo vlast u Petrinji. U početku je sve normalno funkcioniralo, ali nakon dvije godine došlo je do problema. Ne samo u funkcioniranju, Dumbović je izašao iz HNS-a, prvo je išao kao nezavisni, ali nije osvojio mandat, a potom je ušao u Reformiste i Sabor. Mi smo kao SDP 2015. ukazali na dio nepravilnosti koje smo uočili, podnijeli smo kaznenu prijavu za nesrazmjer u njegovoj imovini. Bio je nesrazmjer od nekih dva milijuna kuna”, objasnila je Svjetlana Lazić.

Ispred kuće bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića jutros su se pojavila policijska vozila. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Dumbović protiv nje podnio kaznenu prijavu

Kazala je kako su to prijavili kao i potpisivanje ugovora za usluge koje nisu bile planirane proračunom što zakonski nije dozvoljeno.

“Nakon nekog vremena poslali smo upit je li naša prijava zaprimljena, dobili smo nekoliko dopisa da su izvidi tajni i da se ne mogu komentirati da bi 2018./2019. prijava bila odbačena. Tad je Dumbović postao saborski zastupnik kao član Reformista. Moglo se čuti o navodnim radnjama od građana Petrinje svakodnevno, pa među ostalim zašto se ne procesuiraju prijavljene stvari, ali opet u kuloarima se neslužbeno pričalo da nije u nacionalnom interesu to sad procesuirati. Podnijeli smo svu dokumentaciju uz kaznenu prijavu. Ništa nije bilo od tih prijava. Da je tada bilo sluha, da se istražilo vjerujem da do ovoga sad ne bi došlo. Neka dokaže svoju nevinost. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže.”

I ona je sama bila u sporu s Dumbovićem koji je protiv nje podnio kaznenu prijavu za pogodovanje nevjenčanom suprugu oko zemljišta.

“To je završilo odbacivanjem prijave. Ja sam privatno podnijela kaznenu prijavu protiv njega za klevetu, nagodio se jer je znao da je kriv”, rekla je Lazić, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views