ČAK 12 NALETA NA ŽIVOTINJE

Na Krku se sudarili auto i krava. Evo tko je kažnjen za to!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U 12 sudara sa životinjama nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od 17 200 eura. izvijestila je policija.

Tijekom proteklih desetak dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 12 naleta životinja na vozila.

Riječ je o srnećoj divljači te divljim svinjama koje su se sudarile s osobnim i teretnim vozilima na prometnicama- DC 8 kod Jadranova i Kraljevice, zatim u mjestima na otoku Krku (Krk, Omišalj, Vrh) te kod Matulja, Novog Vinodolskog, Permana, Viškova i Vrbovskog.

“Na Krku je i u Vrbniku zabilježen događaj gdje se na ŽC 5183 s osobnim vozilom sudarila domaća životinja, krava. Vlasnik životinje je pronađen i zbog neprimjerenog čuvanja stoke prekršajno sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima. Također je o istome obaviješten i nadležni Državni inspektorat.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od 17 200 eura.

“Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima, kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.”, dodali su iz policije.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari