REMETIO RED I MIR

Umirovljenik (72) glasno molio protiv pobačaja u 3 ujutro ispred bolnice: Zbog toga mora platiti 20 eura kazne

Foto: Pexels

Umirovljenik je policiji rekao kako je ‘glasno molio Boga ispred crkve Sestre milosrdnice u to vrijeme u doba korizme zajedno s članovima mladih katolika, i to danonoćno u razdoblju od 40 dana’

Umirovljenik (72) je osuđen jer je u travnju 2022. remetio javni red i mir građana dok je molio i glasno vikao, piše Danica.

“Bože pomozi! Bože pomozi i policajcima! Ja sam se ovdje došao moliti na glas da me svi čuju, pa tako i Bog! Zašto ste vi ovdje došli? Tko vas je zvao! Želim znati tko vas je zvao”, vikao je umirovljenik u tri ujutro ispred KBC Sestre milosrdnice.

Umirovljenik je policiji rekao kako je “glasno molio Boga ispred crkve Sestre milosrdnice u to vrijeme u doba korizme zajedno s članovima mladih katolika, i to danonoćno u razdoblju od 40 dana“.

Riječ je o katoličkoj korizmenoj akciji kojom se diljem Hrvatske uoči Uskrsa 40 dana moli ispred bolnica kako bi se trudnice odvratilo od pobačaja.

“Bili smo za tu priliku prijavljeni kod policije. A Boga se ne moli glasno iz nekog luksuza, nego iz potrebe da se nađe spas od zla”, branio se umirovljenik pred policijom.

Nije se odazivao na sudska ročišta pa ga je sutkinja u odsutnosti kaznila s 20 eura, a mora platiti i 15 eura troškova prekršajnog postupka.

Presuda je nepravomoćna i umirovljenik se na nju može žaliti, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari