UZIMAO SVE, BEZ BIRANJA

Na Krku ukrao pet janjaca i piće iz kafića! A onda se klupko odmotalo: bio je tražen zbog niza provala i lopovluka

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osim za kaznena djela krađe i teške krađe provaljivanjem, 26-godišnjak je osumnjičen i za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, izvijestila je policija.

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je o počinitelju kojega se sumnjiči da je tijekom 27./28. prosinca provalio u ugostiteljski objekt na području Omišlja iz kojega je otuđio različita alkoholna pića u vrijednosti najmanje 200 eura. Istoga dana je s privatnog gospodarstva u blizini Omišlja otuđio i pet janjaca čime je vlasnika ovom krađom oštetio za oko 400 eura.

“Sumnjiči se i za četiri teške krađe provaljivanjem u pokušaju koje je počinio u novogodišnjoj noći u Omišlju gdje je oštetio četiri osobna vozila, a iz njih ništa nije otuđio. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 1320 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je u veljači, kolovozu i prosincu prošle godine uz navedena kaznena djela počinio i sedam  kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari na području Omišlja i Dobrinja od kojih su četiri u pokušaju. Naime, koristio se s mopedom i s dva osobna vozila hrvatskih državljana, a s jednim osobnim vozilom je u Dobrinju izazvao i prometnu nesreću te se udaljio s mjesta događaja bez da je isto prijavio vlasniku vozila i policiji.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, 26-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Inače, za 26-godišnjakom je bila raspisana potraga ne samo od Policijske postaje Krk već i od Policijske postaje Ogulin i Policijske postaje Vukovar zbog počinjenja drugih kaznenih djela te će biti prepraćen na područje Osječko-baranjske županije zbog provedbe daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari