ČESTITKA NA MORU

Pomorska policija kod Cresa spasila ribara (24) točno na vrijeme da mu čestita Novu godinu!

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell/ Ilustracija

Zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila uspješno je spasila 24-godišnjeg ribara

U noći 1. siječnja policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka, službenog policijskog plovila P-209 prilikom obavljanja redovne službe na moru uočili su signalnu raketu u blizini otočića Mali Ćutin na istočnoj strani otoka Cresa te nakon nekoliko sati traganja po dolasku u blizinu otočića na hridinama uočili mlađu mušku osobu.

“Posada je prekrcala neozlijeđenu osobu na plovilo te je obavljenim razgovorom utvrđeno je riječ o 24-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je sa svojim ribarskim plovilom 31. prosinca 2022. godine isplovio s otoka Raba te se 1. siječnja oko 1,00 sat uslijed smanjene vidljivosti nasukao na hridine navedenog otočića i ispalivši signalnu raketu, pozvao pomoć”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske..

Tijekom nasukavanja nije bilo onečišćenja mora, a 24-godišnjak prilikom navedenog događaja nije ozlijeđen.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila uspješno je spasila 24-godišnjeg ribara te time na najbolji način i u skladu sa svojim policijskim pozivom, započela novu godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari