"VESELI" STRANCI

Na Pehlinu državljanin BiH vozeći VW riječkih tablica “napuhao” 2,58. Kazna – 9.900 kuna!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Troje stranih državljana zatečeno je proteklog vikenda u vožnji pod utecajem alkohola od 1,06 do 2,58 promila

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 98 vozača, a najveća koncentracija od 2,58 g/kg izmjerena je 45-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Policija ga je u subotu, 20. lipnja oko 20.30 sati, zatekla na području Pehlina u Rijeci gdje je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja prekršajno prijavljen. Doveden je nadležnom prekršajnom sucu koji mu je zbog počinjenog prekršaja odredio novčanu sankciju od 9.900 kuna i izrekao mjeru zabranu upravljanja vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske na rok od dva mjeseca.

Uz navedenog rekordera, još su dva strana državljana zatečena u vožnji osobnim vozilima pod utjecajem alkohola. U Malom Lošinju evidentiran je 33- godišnji slovenski državljanin s koncentracijom 2,20 g/kg te 25- godišnji Švicarac s 1,06 g/kg. Obojica su isključeni iz prometa i sankcionirani prema važećim zakonskim propisima.

U Rijeci je pak u ulici Zdravka Kučića, 22- godišnji vozač, u petak, 20. lipnja oko 22 sata, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozilom marke Fiat, delničkih registarskih oznaka, upravljao je s koncentracijom alkohola od 2,21 g/kg.

Što se tiče ostalih koncentracija, deset vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, šest vozača je u skupini od 1,01 do 1,50 g/kg, četiri iznad 1,50 g/kg, a dva vozača do 0, 50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Trojica vozača su odbila testiranje na alkohol i jedan na droge.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 369 prometnih prekršaja. Od tog broja, 176 prekršaja se odnosi na nedopuštenu brzinu, 44 je prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, zatim su evidentirana 22 vozača pod utjecajem alkohola, a zabilježeno je i deset prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te po dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom među kojima je jedan recidivist.

Najveća brzina evidentirana je na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik, na području Vrbovskog, i to u subotu, 20. lipnja u 13.23h. Osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka,kretalo se brzinom od 202 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.

I ovom prilikom, u cilju veće razine opće sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike, a osobito vozače, na poštivanje prometnih propisa i pravila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari