KRŠENJE MJERE SAMOIZOLACIJE

Na području Pulca mladić (23) kršio samoizolaciju; Državljanin Srbije (37) ušetao u riječku policijsku upravu pod mjerama

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog kršenja izrečene zaštitne mjere samoizolacija 16 osoba je prekršajno sankcionirano u skladu s odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

U proteklih tjedana dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 16 osoba koje su zatečene u kršenju mjere samoizolacije.

Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa je zatečeno 13 stranih državljana u kršenju mjere samoizolacije i to četvero Slovenaca, dvoje Francuza i dvoje Švicaraca te po jedan državljanin Albanije, Austrije, Bangladeša, Kosova i Njemačke, dok je dvoje hrvatskih državljana i jedan stranac zatečeno u Rijeci.

Tako je unatoč određenoj zaštitnoj mjeri samoizolacije u stanicu za tehnički pregled u Osječkoj ulici došao 46-godišnji hrvatski državljanin, a u Policijsku upravu poradi obavljanja upravnih poslova 37-godišnji državljanin Srbije. Na području Pulca u Rijeci je pak u prometu zatečen 23-godišnjak koji je napustio mjesto samoizolacije.

Zbog kršenja izrečene zaštitne mjere samoizolacija, svi navedeni su prekršajno sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uručen im je prekršajni nalog s novčanom kaznom od osam tisuća kuna i dodatnih 500 kuna troškova postupka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari