OPREZ!

Na prometnicama u PGŽ česti sudari sa životinjama; Stradaju jeleni, srce, divlje svinje pa čak krava i divlji zec!

Foto: ILUSTRACIJA

Molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti, priopćili su iz policije.

Od početka srpnja na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 14 sudara vozila sa životinjama.

Spomenuti događaji zabilježeni su na području Crikvenice, otoka Krka, Lošinja, Bakra i Klane u kojima je na osobna vozila naletjela divljač. Riječ je o srnećoj i jelenskoj divljači, dok su u po jednom slučaju na vozilo naletjeli krava, divlja svinja i divlji zec.

VIDEO DANA:

Uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih lovačkih društava, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 99 500 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prekršajno prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari