AKCIJA U SLAVONIJI

Video | Na sud u Osijeku dovedena tri navijača: ‘Dvojica kažnjena s 30 dana zatvora.’ I to nije sve…

Mnogima su oduzeti mobiteli i pretraženi stanovi, a iz policije poručuju – nastavljamo s krim istraživanjem i ne isključujemo mogućnost novih uhićenja

Od jutra traje velika akcija policije u Slavoniji. Uhićeno je 12 osoba zbog pjevanja ustaške pjesme na utakmici Vatrenih u osječkoj Opus Areni. No akcija se, osim na Osječko-baranjsku, proširila i na Vukovarsko-srijemsku županiju. Osumnjičene se tereti za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima tijekom utakmice Hrvatske i Turske prije tri dana.

Mnogima su oduzeti mobiteli i pretraženi stanovi, a iz policije poručuju – nastavljamo s krim istraživanjem i ne isključujemo mogućnost novih uhićenja.

Ivana Ivanda Rožić prati slučaj u Osijeku i uživo se uključila u RTL Danas.

Jesu li svi ispitani i kakva im kazna prijeti?

“Nisu svi ispitani. Sve ovo traje poprilično dugo i sporo jer su na sudu samo dvije sutkinje s obzirom na to da je nedjelja. Što se tiče prekršajnog suda, dosad su dovedene samo tri osobe. Dvije osobe kažnjene su s 30 dana zatvora, godinu dana ne smiju na utakmice reprezentacije u Hrvatskoj ni na utakmice na kojima je reprezentacija u inozemstva. Morat će se javljati policiji. S druge strane, mogu se žaliti na kaznu i tek kada bude pravomoćna, onda će krenuti u izvršenje.

Ako je Visoki prekršajni sud potvrdi – ići će u zatvor. Plan je da ih ispitaju koliko mogu tijekom večerašnjih sati jer rokovi ističu. Uhićenja su počela negdje oko 9-10 ujutro što znači da do ponoći imaju rok da sud donese odluku. Naravno, rokovi se mogu produžiti. Sasvim sigurno će to biti potrebno jer se neki od osumnjičenih i dalje se nalaze u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.”

U Vinkovcima je prosvjed. Zbog čega?

“Bio je kratak prosvjed 50-ak pripadnika navijača Cibalie. Raširili su transparent i upalili bengalke čime su, kako kažu, htjeli poručiti da stoje uz navijače koji su uhićeni u ovom slučaju, ali i poručiti policiji da se ne slažu s uhićenjima”, izvještava RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari