TAJNA IZA ZNAKA

Na vratu bombaša iz Rijeke tetovaža s mističnim simbolom, otkriveno njegovo značenje

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Državljanin Njemačke koji je u Hrvatskoj boravio s krivotvorenim papirima i Hrvat s boravištem u Njemačkoj prvi puta su fotografirani prilikom sprovođenja istražnom sucu, a tada je mnogima upalo u oči kako snažniji muškarac s bradom, na glavi ima neobične tetovaže

Primorsko-goranska policija izvijestila je u nedjelju da je uhitila dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja eksplodirala u nedjelju oko pola sata nakon ponoći na Pećinama u Rijeci. Dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina osumnjičene za postavljanje napravi zatekli su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu.

Tražili su milijunske iznose u kriptovaluti, uz prijetnju da će nastaviti s postavljanjem eksplozivnih naprava, pa i njihovim aktiviranjem ako se ne udovolji zahtjevima.

Državljanin Njemačke koji je u Hrvatskoj boravio s krivotvorenim papirima i Hrvat s boravištem u Njemačkoj prvi puta su fotografirani prilikom sprovođenja istražnom sucu, a tada je mnogima upalo u oči kako snažniji muškarac s bradom, na glavi ima neobične tetovaže.

Mistično pismo germanskog svećenstva

Riječ je o runama, drevnom i mističnim germanskom pismu koje je koristilo uglavnom svećenstvo u Skandinaviji i drugim područjima germanskih plemena.

Stručnjak za tetovaže za 24sata je potvrdio kako je osumnjičeni na glavi ima čitav natpis iz 10. stoljeća, a runa koja se vidi na vratu naziva se wunjo. Kako svaka runa ima i svoje mistično i simboličko značenje, ova se poistovjećuje sa srećom, užitkom i nadom te harmonijom, prijateljstvom i uglađenosti, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari