VOZAČICA PREKRŠAJNO SANKCIONIRANA

Na Zametu stradali pješakinja i dijete u dječjim kolicima; Na pješačkom prijelazu vozilom ih udarila 50-godišnja vozačica

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na riječkom području u prometu su jučer evidentirane četiri prometne nesreće. U jednoj su dvije osobe ozlijeđene

Riječ je o 65-godišnjoj pješakinji koju je u Zametskoj ulici u Rijeci, oko 15.30 sati, dok je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu s dječjim kolicima, udarilo osobno vozilo.

Medicinska pomoć spomenutoj pješakinji i 16-mjesečnom djetetu je pružena u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane lakše ozljede.

“Očevidom je utvrđeno kako 50-godišnja vozačica, dok je upravljala vozilom marke Renault riječkih registracijskih oznaka i krećući se s parkirališta trgovačkog centra prema Hegedušićevoj ulici, nije prilagodila brzinu kretanja tako da ne ugrožava pješake na obilježenom pješačkom prijelazu i nije ih propustila već je prednjim dijelom vozila udarila u dječja kolica s djetetom i u pješakinju. Sukladno važećim zakonskim propisima za izazivanje nesreće 50-godišnja hrvatska državljanka je prekršajno sankcionirana.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

U cilju veće sigurnosti u prometu za sve sudionike te smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, pozivamo i ovim putem vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na maksimalni oprez i apsolutno poštovanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari