TONI TURČINOV

Načelniku koji je službenom karticom plaćao u bordelu otkriven još jedan sumnjiv račun. Stiže mu USKOK!

foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Informaciju o dolasku USKOK-a slučajno je otkrila jedna pročelnica

Uskok ujutro stiže u općinu Murter-Kornati u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice u austrijskom bordelu, ali i po raznim restoranima i trgovinama. Načelnik je Toni Turčinov, trenutno najpoznatiji demokršćanin u hrvatskoj politici.

Informaciju o dolasku USKOK-a otkrili su u Općini Murter i to slučajno. Index je dobio neslužbene i nepouzdane informacije da je Turčinov koristio općinsku karticu i u jednom austrijskom restoranu. Svota plaćena 28. prosinca 2019. godine iznosila je 958,68 kuna, a dva dana kasnije iz jedne objave na Facebooku proizilazilo je da je Turčinov tada s obitelji boravio u Austriji. Spomenuti je portal nazvao Općinu Murter i razgovarao s neimenovanom pročelnicom koja je rekla:

“Znate šta, sutra će mi doći djelatnici USKOK-a koji provode istragu i ja se najprije moram s njima konzultirati jer su mi rekli da ne dajem nikakve informacije, samo da kažem da se provodi istraga. I eto, bez konzultacije s njima neću ništa dostavljat”, izgovorila je pročelnica.

Turčinovu je za Index kratko odgovorio da ga se može nazvati “kad završi istraga”.

Račun iz austrijskog restorana zapravo je minoran u odnosu na listu sumnjivih troškova koje je, prema pisanju portala Telegram, Turčinov platio općinskom karticom u prvih šest mjeseci 2019. godine. Najsuspektnije je potrošenih 1560 proračunskih eura sredinom travnja te godine u austrijskom klubu La Cocotte koji je, prema Telegramu, bio bordel.

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je, kako bi obeštetio Općinu, osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal. Iz hotela su, međutim, Telegramu osporili autentičnost računa kojim je Turčinov, navodno, ispravio grešku počinjenu u bordelu, piše RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari