KAKAV APSURD!

Video | 400 policajaca lovilo je napadača koji je ubio 21. osobu: ‘Čekaju u hodniku i dezinficiraju ruke…

Snimke koje su šokirale Ameriku, a mogle bi uznemiriti i vas, prikazuju kaos u policijskoj akciji

Nakon što je pucao u svoju baku, 18-to godišnjak je ušetao u školu i počeo pucati po djeci.

Dvije minute kasnije u školu ulaze prve policijske ekipe, a tek 77 minute poslije – napadač je svladan. Snimke s kamera koje su nosili policajci prikazuju kaos tog dana., izvještava Ida Hamer za RTL.

Rezultati istrage koju je provela zakonodavna vlast u Teksasu pokazuju da se policajci nisu pridržavali uvježbane procedure i da spašavanje života nisu stavili ispred vlastite sigurnosti.

“Neki su policajci na školskim hodnicima znali ili su trebali znati da učenici umiru u toj učionici i trebali su učiniti više, djelovati hitno, pokušati otvoriti kvake, pokušati ući kroz prozore, pokušati odvratiti pažnju napadača”, kaže Dustin Burrows, član istražnog odbora.

No širile su se nepotpune, krive, čak i lažne informacije.

Djeca koja su se nalazila u učionicama gdje su počinjena ubojstva zvala su 911 nekoliko puta dok su policajci svo vrijeme bili na hodniku.

Roditelji žrtava policajce nazivaju kukavicama i traže ostavke odgovornih.

“Ovo izvješće mi ništa ne znači jer se već dogodilo to što se dogodilo. Ali, je li se dogodila neka promjena? Je li netko dobio otkaz? Prima li načelnik policije plaću i dalje? Što se događa?”, pita se djed ubijene djevojčice, Vincent Salazar.

U izvješću je istaknuto da je u cijeloj policijskoj akciji nedostajalo jasno vodstvo. Najbolje to pokazuje video u kojem policajci čekaju u hodniku i dezinficiraju ruke, izvještava Ida Hamer za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja