NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Nadan Vidošević proglašen krivim u aferi Remorker; Mora vratiti milijune

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U slučaju su bili optuženi i Vidoševićeva njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel

Nakon gotovo pet godina od početka suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu objavljena je nepravomoćna presuda bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću i njegovim suradnicama za izvlačenje novca u “aferi Remorker”.

Kako javlja RTL.hr Vidošević i Peternel proglašeni su krivima. S obzirom na presudu, ako se potvrdi pravomoćno, novac će Vidoševiću oduzeti HGK, čiji je odvjetnik prema Vidoševiću podnio imovinskopravni zahtjev od 35,5 milijuna kuna, ali i Kraš zbog kupovine bagera za imanje u Gorskom kotaru.

U slučaju su bili optuženi i Vidoševićeva njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel, bivša voditeljica računovodstva HGK Josipa Miladinov i njena zamjenica Jasna Mikić.

Vidošević je osuđen na osam godina zatvora. Prema presudi, morat će isplatiti 35,4 milijuna kuna HGK-u. Uz to, morat će vratiti i novce Krašu, a državi mora vratiti određene umjetnine. Peternel je osuđena na dvije godine zatvora.

Odvjetnik HGK prema Vidoševiću podnio imovinskopravni zahtjev od 35,5 milijuna kuna, ali i Kraš zbog kupovine bagera za imanje u Gorskom kotaru.

Vidošević je uhićen u studenome 2013. zbog sumnje da je organizirao skupinu koja je preko fiktivnih poslova izvlačila milijunske iznose iz Komore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari