PU PRIMORSKO-GORANSKA

U Rijeci pohvatani sa 6,6 kila marihuane, s opremom za proizvodnju, s kokainom…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Jučer su uhićene još tri osobe te obavljene pretrage doma i drugih prostorija i vozila osumnjičenih

Kontinuitet značajnijih količina zapaljenih droga u  proteklih mjesec dana, nastavljen je i jučer završenim kriminalističkim istraživanjem kojim je bilo obuhvaćeno sedmero hrvatskih državljana, u dobi od 25 do 52 godine.

Riječ je o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju kojeg su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a i nadležnim policijskim postajama ove Policijske uprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 33-godišnji hrvatski državljanin u dogovoru s još dvije osobe, u dužem vremenskom razdoblju nabavljao i dopremao veće količine marihuane i amfetamina na područje grada Rijeke.

Nakon što je po završetku kriminalističkog istraživanja opatijske policije 33-godišnjak u prosincu prošle godine uhićen i sproveden u istražni zatvor zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe droga, posao dopreme i distribucije droge preuzela je drugoosumnjičena, 32-godišnja hrvatska državljanka.

Nakon što je ona zajedno s 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, uhićena u srpnju ove godine, prvoosumnjičeni 33-godišnjak je nastavio s kriminalnim aktivnostima, dogovarajući dopremu i distribuciju droge namijenjene daljnjoj prodaji.

Tako je u sklopu ovog kriminalističkog istraživanja u narednom razdoblju policija uhitila još dvije osobe te u Rijeci otkrila laboratorij sa svom opremom potrebnom za uzgoj indijske konoplje.

Uz to, jedan od osumnjičenika, 25-godišnji hrvatski državljanin je zbog straha od uhićenja po uputi prvoosumnjičenog 33-godišnjaka pokušao sakriti dio droge, ali u tome nije uspio. Uhićen je, a policija je tom prilikom pronašla oko pola kilograma amfetamina i oko 150 grama marihuane.

Tijekom jučerašnjeg dana u Rijeci su uhićene još tri osobe, među kojima i prvoosumnjičeni 33-godišnjak.

Također, po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Rijeci jučer su obavljene pretrage doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenih, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više od 6,6 kilograma marihuane, oko 32 grama kokaina, novac u ukupnom iznosu od više desetaka tisuća kuna (u kunama i stranim valutama), digitalna vaga, mobiteli i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima zlouporabe droga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj prodaji na području Rijeke.

Po završetku kriminalističkog istraživanja prvoosumnjičeni 33-godišnjak kazneno je prijavljen za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i sprečavanje dokazivanja.

Za ista kaznena djela prijavljeni su i hrvatski državljani u dobi od 25 i 33 godine, dok su drugoosumnjičena 32-godišnjakinja i hrvatski državljani u dobi od 28 i 34 godine prijavljeni za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama,  a 52-godišnja hrvatska državljanka prijavljena je za kazneno djelo sprečavanje dokazivanja.

Pritvorskom nadzorniku predano je troje osumnjičenika, dok su neki od ostalih već u istražnom zatvoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari