NAJSKUPLJE PIVO U ŽIVOTU: Dobio kaznu od 1000 kuna jer je na ulici imao pivo u ruci!

Revoltirani Zagrepčanin oblijepio je središte Osijeka kopijama kazne za ispijanje alkohola na javnom mjestu. Kaznu ne namjerava platiti!

Zagrepčanin Boris Božić (38) svoju noćnu šetnju Osijekom protekle subote pamtit će još dugo. Naime, oko pola tri u Neumanovoj ulici zaustavila ga je policija i ispisala mu prekršajni nalog s kaznom od 1000 kuna jer je imao pivo u ruci!

Božić vjerojatno nije znao za članak Odluke o komunalnom redu Grada Osijeka kojim je zabranjeno konzumiranje alkohola na javnom mjestu, odnosno na ulici.

Revoltiralo je to Zagrepčanina toliko da je odlučio u ponedjeljak oblijepiti grad kopijama svoje kazne. Bilo ih je na pločnicima, zgradama te na popularnim “radijatorima” – Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Ulici hrvatske republike.

Da je bio iznenađen i revoltiran kaznom može se iščitati i iz napomene koju je policajac napisao na mjestu gdje se trebao naći potpis primatelja prekršajnog naloga. Na toj crti, naime, stoji “odbio potpisat”. Odbio je pritom i platiti kaznu na licu mjesta, jer na istom nalogu piše “…isti nema sredstava za platiti kaznu”. Osim 1000 kuna kazne, Božić u roku od osam dana mora platiti i 100 kuna za troškove prekršajnog postupka.

Ukoliko se pak odluči kaznu platiti u roku od tri dana, iznos će biti 500 kuna. No, još uvijek mu ostaje prilika uložiti prigovor nadležnom prekršajnom sudu, što se s obzirom na reakciju može i očekivati, nakon čega će biti jasnije hoće li mu pivo u Osijeku biti najskuplje u životu.

Više pročitajte na portalu Sib.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari