PODIJELILA TISUĆE LETAKA

Nakon 32 godine našli su otetog sina: ‘Imao je 2 godine kada su ga uzeli, pretražili smo cijeli planet’

Foto: Ilustracija

Majka se pojavljivala u svim kineskim emisijama i molila za pomoć

Kineski par ujedinio se sa svojim sinom nakon 32 godine. Mao Yin imao je tek dvije godine kad su ga oteli, a roditelji su cijelu Zemlju pretražili ne bi li ga pronašli.

Obitelj se ponovno okupila na policijskoj konferenciji za novinare u ponedjeljak, a sin – koji je sada star 34 godine – rekao je da planira provesti vrijeme s roditeljima. “Želio bih zahvaliti desecima tisuća ljudi koji su nam pomogli”, rekla je Li Jingzhi, Maova  majka,prenosi BBC.

Što se dogodilo s Mao Yinom?

Rođen je 23. veljače 1986. U jednom ga je intervjuu majka nazvala “vrlo pametnom, slatkom i zdravom” bebom. 17. listopada 1988. njegov otac Mao Zhenjing odveo ga je u rasadnik u gradu Xian u provinciji Shaanxi. Dječak je zatražio vode pa su se zaustavili na ulazu jednog hotela. Dok je otac na sekundu skrenuo pogled i otišao po vodu, dječaka su odveli. Obitelj je pretraživala Xian i oko njega, stavljajući plakate. U jednom su trenutku mislili da su ga našli, ali je to bila lažna dojava.

Gospođa Li je napustila posao da traži svog sina – podijelila je oko 100.000 letaka u više od 10 provincija i općina. Nažalost, bezuspješno. Tijekom godina pojavljivala se u brojnim kineskim televizijskim emisijama moleći za pomoć – čak je bila u popularnom showu “The X Factor”.  Godine 2007. gospođa Li počela je volontirati kako bi pomogla ostalim roditeljima da potraže svoju nestalu djecu. Prema državnim medijima, pomogla je ponovno ujediniti 29 djece sa svojim obiteljima, ali svog sina još nije uspjela naći.

Kako je pronađen Mao Yin?

U travnju, prema državnim medijima, policija je dobila dojavu o muškarcu iz provincije Sichuan na jugozapadu Kine – oko 1.000 km (620 milja) od Xiana – koji je usvojio dijete godinama ranije. Policija je pronašla posvojenika, sada 34-godišnjeg muškarca, a obavljen je DNK test kako bi se vidjelo je li povezan s Mao Zhenjingom i Li Jingzhiem. Test je bio pozitivan. Istraga o nestanku iz 1988. godine još uvijek traje. Vlasti nisu objavljivali informacije o paru koji je odgajao Mao Yin.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari