NAKON NOVOG SRAZA MOTORA I AUTOMOBILA Motociklist (49) stabilno, nije posve jasno što je uzrokovalo sudar

Ne stišavaju se reakcije javnosti na novu prometnu nesreću u kojoj su se sinoć, oko 19.30 sati, u Zametskoj ulici u blizini lokala Kokolo sudarili motocikl i automobil, i u kojoj je – kako to već obično biva – deblji kraj izvukao 49-godišnji motociklist koji je zbog teških ozljeda hitno prebačen u KBC Rijeka.

Prema posljednjim vijestima motociklist je stabilno i oporavlja se od posljedica teških ozljeda. Očevid ove prometne nesreće završen je sinoć iza 21 sat, i prema preliminarnom policijskom izvješću do nesreće je došlo u trenutku kada je vozač motocikla “yamaha”, koji se kretao iz smjera Diračja u smjeru središta grada, u desnom zavoju prešao u suprotan trak te se sudario s osobnim automobilom “hyundai” koji se kretao suprotnim smjerom.

prometna kokolooo

No nije posve jasno što je zapravo uzrokovalo ovakvu putanju motocikla – prema izjavama očevidaca motocikl i nije išao nekom „suludom“ brzinom kako smo to često u stanju opisivati stilove vožnje zagriženih motociklista; a kako dobro znamo jučer su tijekom cijeloga dana u Rijeci napokon vladali izvrsni vremenski uvjeti – cijeloga dana vrijeme je bilo suho i sunčano, pa su se proteklih tjedana dobro „namočene“ prometnice dobrano osušile, tako da se isključuje i mogućnost „proklizavanja“ zbog mokre prometnice – no proklizavanje mogu izazvati i neki drugi čimbenici koji utječu na prianjanje gume na podlogu, poput primjerice motornog ulja.

Je li glavni uzročnik ove nesreće ipak vožnja neprilagođena uvjetima na cesti (odnosno prevelika brzina za tu konfiguraciju prometnice) ili su i neki drugi faktori utjecali na putanju motocikla, pokazat će konačni rezultati očevida.

Sada je najvažije da se svi sudionici nesreće u potpunost oporave – materijalna šteta će se nadoknaditi, ali ljudsko zdravlje i životi su neprocjenjivi!

Foto: facebook Danilo Pav Leti

Jučer čak 14 prometnih nesreća!

Jučer se na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a tri su lako ozlijeđene.

Policija je jučer zabilježila 96 prometnih prekršaja, od kojih je najviše, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisne brzine i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari