Nasilnik iz Viškova pušten iz zatvora, pravomoćnu presudu će čekati na slobodi

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako doznajemo, nasilnik će pravomoćnost presude čekati na slobodi

26-godišnjak iz Viškova koji se sukobio s djevojkom u noćnom klubu na Viškovu i nanio joj lakše ozljede te je potom pobjegao, pušten je iz zatvora.

Kako doznajemo, nasilnik će pravomoćnost presude čekati na slobodi. 26-godišnjak je iz zatvora izašao u srijedu poslijepodne.

Ipak, sudac Željko Kurjega odredio mu je blažu mjeru: zabranu približavanja sudionicima sukoba na Viškovu. Iako smo od Suda zatražili obrazloženje ovakve odluke kao i odgovor na pitanje je li u sudski proces uvršten iskaz o tome da je djevojka najprje njega udarila – odgovor još nije stigao.

Podsjećamo, 26-godišnjak je službeno okrivljen da je ošamario djevojku, “udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup”.

Policija ga sumnjiči, kako je to i izvijestila u svom priopćenju, da se to dogodilo nakon što je remetio javni red i mir u noćnom klubu, te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, a jednu od njih, 19-godišnjakinju, lakše ozlijedio.

Sestra napadnute djevojke kasnije nam je ispričala kako je čitava situacija prenapuhana (OVDJE) , te da je mladić reagirao na grubu reakciju njezine sestre koja ga je prva ošamarila.
Vijesti.hr/Maja Brkljača

POVEZANI VIDEO: