NAŠLO SE I ZA KOKAIN Lažnim ispravama „uprihodili“ si milijun i pol kuna!

Foto: Ilustracija

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage prostora i vozila koje navedeni koriste

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 38 godina i jednim 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da su u vremenu od studenog 2015. do kolovoza 2016. godine kao odgovorne osobe triju tvrtki ( registriranih za uvoz vozila) sa sjedištima na području Zadarske i Primorsko-goranske županije pribavili lažne isprave za osobna vozila i upotrijebili ih kao prave dovodeći tako u zabludu nadležna tijela da ovjere sadržaje koji nisu istiniti.

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage prostora i vozila koje navedeni koriste te su tom prilikom oduzeta dva osobna vozila, kao i računalna oprema, razna dokumentacija, uređaj za ometanje signala i 5 g kokaina te drugi predmeti.

Policija ih sumnjiči za počinjenje sedam kaznenih djela krivotvorenje isprave i sedam kaznenih djela ovjeravanje neistinitog sadržaja kojima se počinjena materijalna šteta cijeni na iznos od oko 1.450.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja trojica osumnjičenih hrvatskih državljana prijavljuju se mjerodavnom državnom odvjetništvu te će biti predana pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari