RIJEČKI SUD BEZ MILOSTI: Huanito Luksetić, koji je tvrdio da uzgaja konoplju zbog teške bolesti, dobio dvije godine zatvora

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sutkinja Tatjana Čargonja obrazložila je svoju presudu naglasivši kako se radi o vrlo velikoj količini konoplje, te da okrivljeniku nije bila potrebna tolika količina za liječenje

Huanito Luksetić, 39-godišnjak iz Brega pored Matulja osuđen je na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje i posjedovanja marihuane u svrhu daljnje prodaje, piše Novi list.

Njegov sumještanin Goran Zakrajšek, dobio je deset mjeseci zatvora.

Lusketić se tijekom dugotrajnog spora branio tvrdnjama kako je bio prisiljen uzgajati konoplju kako bi spasio svoj život i zdravlje. Naime, još od uhićenja je naglašavao da je – kao oboljeli od multiple skleroze – uzgoju konoplje i uzimanju kanabisovog ulja prišao kad je već probao sve u liječenju, i konvencionalnu medicinu, i nekonvencionalne metode.

Sud je ocijenio dokazanim inkriminacije iz optužnice koja je teretila Luksetića da je u krugu obiteljske kuće u Bregima posjedovao 15 kilograma marihuane radi prodaje na ilegalnom tržištu, a zajedno sa Zakrajšekom uzgojio 11 stabljika indijske konoplje radi proizvodnje marihuane, s namjerom da se ona proda.

Sutkinja Tatjana Čargonja s riječkog Općinskog suda obrazložila je svoju presudu naglasivši kako se radi o vrlo velikoj količini konoplje, od koje se mogla dobiti velika količina ulja za višegodišnju osobnu uporabu.

“Optuženi Luksetić je mogao uzgajati i manje količine konoplje i od nje dobivati lijek za suzbijanje simptoma multiple skleroze, a da se ne dovede u situaciju da posjeduje čak 15 kilograma marihuane. Navodi iz obrane optuženika nisu dovoljno uvjerljivi za zaključak da je držao toliku količinu marihuane isključivo za vlastite potrebe, proizvodnju ulja”, naglasila je predsjednica sudskog vijeća.

Obojica okrivljenika optužena su po drugoj točki optužnice, točnije onoj koja ih je teretila da su uzgojili 11 stabljiki konoplje, s namjerom da se proizvede marihuana i ista kasnije proda, piše Novi list.

Vijesti.hr

OVDJE možete pogledati neke od reakcija na presudu!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari