ODRADILI BRŽE OD POLICIJE

Navijači Armade uhvatili počinitelje koji su pokušali oteti 15-godišnjeg dječaka. Iz policije negiraju pokušaj otmice, upozoravaju na lažne vijesti

Foto: Ilustracija (Tomislav Miletić/Pixsell)

Htjeli su ga prisiliti da uđe u vozilo, no dječak je sjajno reagirao udario jednog od njih i pobjegao kući

U četvrtak se u okolice Rijeke, točnije na području Grobnika, dogodio pokušaj otmice, stoji u objavi naširoko poznate stranice Hoologans.czOfficial na društvenim mrežama.

Prema njihovim navodima, 15-godišnji dječak vraćao se kući s treninga iz kluba Grobničan kada su naišla dvojica migranata. Htjeli su ga prisiliti da uđe u vozilo, no dječak je sjajno reagirao, udario jednog od njih i pobjegao kući.

Roditeljima je ispričao što se dogodilo, a oni su standardnom procedurom kontaktirali policiju. No to možda nije bilo najbolje rješenje jer dok je policija utvrđivala utemeljenost informacija migranti su slobodno šetali.

Zato su se u potragu bacili građani te pripadnici riječke navijačke skupine Armada te zajedničkim snagama pronašli počinitelje i predali ih policiji, piše Net.hr.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske negiraju pokušaj otmice djeteta.

“U konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi bilo koje kažnjive radnje, dakle niti pokušaja otmice djeteta.

Policija je od zaprimanja dojave do sada obavila razgovore s više osoba te poduzela druge mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja. Sve dosad poduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili pak potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice.

Ovim putem apeliramo, kako na građane tako i sve koji djeluju u javnom prostoru da ne objavljuju i šire neprovjerene (moguće i lažne) informacije te svojim objavama uznemiruju i izazivaju zabrinutost građana i potiču na netrpeljivost prema pojedinim osobama”, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari