POLICIJA NASTAVLJA S ISTRAGOM

Policija: Nije utvrđen pokušaj otmice na području Čavli

Foto: Riportal

“Sve dosad poduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice ili bilo kojoj drugoj kažnjivoj radnji”, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske

Proteklih dana na društvenim mrežama i u medijima pojavila se objava o navodnom pokušaju otmice djeteta na području Čavli.

“U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti obavještavamo da postupanjem policije po dojavi zaprimljenoj 21. prosinca oko 21,30 sati, nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili bilo kojeg drugog oblika protupravnog ponašanja.

Kao što je već odgovarano na upite pojedinih medija, ponovo obavještavamo da u konkretnom slučaju nije utvrđeno da bi se radilo o pokušaju otmice djeteta.

Od zaprimanja dojave policija je obavila razgovore s više osoba te poduzela druge mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica. Sve dosad poduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili pak potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice ili bilo kojoj drugoj kažnjivoj radnji.

Također, obzirom na objave na društvenim mrežama, a koje su preuzeli i pojedini portali, u kojima se navodi da je skupina građana uhitila počinitelje, obavještavamo da isto ne odgovara činjeničnom stanju budući da se spomenute osobe ne dovode u vezu s počinjenjem bilo koje kažnjive radnje.

Isto tako, obavještavamo da temeljem svih dosad prikupljenih saznanja policija ne dovodi ilegalne migrante u vezu navedenim.

Policija i dalje nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica kako bi se u potpunosti rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja.

Ovim putem apeliramo, kako na građane tako i sve koji djeluju u javnom prostoru da ne objavljuju i šire neprovjerene informacije te svojim objavama uznemiruju i izazivaju zabrinutost građana te potiču na netrpeljivost prema pojedinim osobama.”, poručili su na kraju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari