NEPOPRAVLJIV: Pijani 56-godišnjak pod zabranom upravljanja izazvao prometnu nesreću u Ulici Drage Gervaisa

Prometnu nesreću izazvao je pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg

Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 50 prometnih nesreća, od kojih je jedna teža, a 49 su lakše nesreće. U nesrećama je jedna osoba teže ozlijeđena, devet lakše, materijalna šteta procjenjuje se na oko 415.100 kuna..

U nesrećama su sudjelovala dva stranca, pet pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača. U nadzoru je alkotestirano 288 vozača, od kojih je kod 27 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih alkoholiziranih vozača, njih 13 je starosne dobi između 25 i 35 godina života, 11 ih je iznad 35 godina života, dok ih je sedam u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 25. ožujka u Rijeci, 56-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Renault Clio“, riječkih registarskih oznaka, koji je oko 20.20 sati u ulici Drage Gervaisa izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg.

Vozilom je upravljao u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Zbog počinjenja navedenih prekršaja i izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari