PSIHOLOŠKI PROFIL UBOJICE: Ugledni psihijatar analizirao slučaj koji je šokirao Hrvatsku

Proteklog vikenda Hrvatsku su šokirala dva hladnokrvna ubojstva. 19-godišnji Tin Šunjerga u subotu je u Čistoj Velikoj ubio oca i majku

Proteklog vikenda Hrvatsku su šokirala dva hladnokrvna ubojstva. 19-godišnji Tin Šunjerga u subotu je u Čistoj Velikoj ubio oca i majku, a uhićen je u nedjelju predvečer.

Kao što smo već izvijestili, Šibenski portal je od dobro upućenih izvora doznao kako ubojica na početku ispitivanja nije pokazivao nikakve emocije, no nakon nekog vremena ipak se slomio, počeo plakati i istražiteljima ispričao sve detalje zločina.

Slijedom toga pokušali smo ustanoviti psihološki profil ubojice, a u tome nam je pomogao pročelnik Zavoda za Hitnu i preventivnu psihijatriju i krizna stanja dr. Špiro Janović.

Ugledni psihijatar kaže da je situacija vrlo nezgodna.

“Zapravo nemamo nikakvih pravih podataka. Slučaj je dosta složen. Prvo se mislilo da je ubio oca pa majku, pa da je ubio majku pa oca, pa susjedi kažu da je krasan mladić, dok neki kažu da je bio katastrofa. Ni za jedno nema nikakvih potvrda. Nema nikakve konkretne informacije”, kaže Janović u razgovoru za Vijesti.hr.

Smatra da su Šunjergove fotografije na Facebooku neobične, ali nema nijednog njegovog komentara niti išta drugo čime bi otkrio svoje mišljenje o nečemu.

“Postoje samo fotografije koje glorificiraju subkulturu koja je vezana uz nasilje, ali je veliko pitanje kako se to može protumačiti a da je u nekakvom kontekstu”, izjavio je Janović pa objašnjava:

“Apsolutno su sve špekulacije. To što se slikao sa psom može pokazati sklonost nasilju, ali može pokazati i ljubav prema životinjama. To što se slikao s maskom na licu može biti sklonost. Onako strašno izgleda, ali njegov otac je bio specijalac koji je na poslu nosio maksu štiteći ljude”.

Pojavila su se nagađanja da je Šunjerga zločine počinio pod utjecajem droga.

“Znate što je problem? Ako imate konzumaciju droge, pod njenim utjecajem možete zahalucinirati, vidjeti stvari koje nisu tu, posebno kod psihoaktivnih supstanci tipa LSD. Ali, vrlo rijetko imate neko svrhovito ponašanje. Osoba koja takvo što učini pod utjecajem narkotika uokolo baulja i ne zna gdje je. Mogu psihoaktivne supstance, prvenstveo alkohol, navesti čovjeka da lakše napravi ono o čemu bi inače razmislio”, analizira Janović za Vijesti.hr i još jednom ponavlja da su se u medijima pojavile brojne neprovjerene i nepotpune infomacije o psihološkom profilu ubojice, a da se o njemu praktički ništa ne zna.

Susjedi: ‘O njemu mogu reći sve najbolje, bio je jedan od najboljih mladića u selu’

Dan kasnije, Čista Velika i dalje je pod opsadom policije, a danas su obavljali očevid u masliniku gdje je sin vatrenim oružjem ubio majku.