JOŠ NE ZNAJU TKO JE

Video | Nepoznati manijak iz puške ubio psa, 5 puta pogodio mačka, mještani u strahu za djecu

Osim što je riječ o zločinu nad životnjama, građani imaju razlog za još veći strah: ‘Pa djeca se tu igraju na cesti! Što da je pogodio dijete!?’

Užas kod Koprivnice, nepoznata osoba zračnom puškom gađa kućne ljubimce. Na meti se već nekoliko puta našao mačak Sivko, a sredinom rujna ubijen je pas Bundaš. Upozoravamo da bi vas neki prizori iz videopriloga iz emisije Danas mogli uznemiriti.

Koprivničanka Marija Subotičanec kazala je: “Zamislite da imate tako neku životinju koja spava s vama i onda dođe sva krvava doma. Sivko je dio naše obitelji. Više sam razočarana da se tako nešto u 21. stoljeću može događati.”

U posljednjih 6 mjeseci Marijin mačak Sivko upucan je čak pet puta. Posljednji put prije dva tjedna.

“Ušao je u dnevni boravak i legao kod kamina, imao je ispod uha ogromnu ranu. Ali ja očekujem da će za par dana ponovno s ranom doći”, kazala je i objasnila zašto tako misli: “Zato, ako je ovo peti put, tko mi garantira da to ne bude šesti put? I da smo si jasni, to je tu netko.”

Dok je Sivko napade preživio, te sreće, nažalost, nije bio 10-mjesečni Bundaš. U dva dana upucan je dva puta.

Koprivničanka Suzana Tkalec je opisala: “Znači, probio mu je sve organe i u testisima se zaustavio. Grozno. Došlo mi je da… Uf! Ne pitajte! To je bio maza, maza ulice, djeca su dolazila po njega, igrala se u dvorištu.”

Sumnjaju na istu osobu, a tragedija je, kažu, mogla biti i veća.

“Pa djeca se tu igraju na cesti! Kaj da je pogodio koje dijete umjesto životinju? Ne razumijem”, rekla je za RTL. Susjedi ogorčeni. Strahuju za svoje ljubimce, a neki dijele i slična iskustva.

“I moj je isto na taj način završio, ali nije upucan nego je otrovan. S obzirom da sam dobio dojavu da ga je auto pogazio, išao sam po njega i odmah sam ga vozio veterinaru. Veterinar veli nema šanse pogaženo, nego je otrovano”, otkrio nam je Miroslav Maljak.

Andrija Seretin je također zabrinut: “Nisam čuo da netko gađa sa zračnicom, ali to je neodgovorno. Znači, ti ljudi ne vole kućne ljubimce.”

Ivanka Varjačić je upozorila: “Kak’ se ne bi bojala? Ali je moj zatvoren i ovi su u boksu. Tak’ da ne idu, jedino mačke može netko otrovati ili ustrijeliti.”

U gradskom komunalnom redarstvu prijava za trovanje životinja su imali, ali da se na njih i puca, ovo im je prvi glas. Ivan Mikor, voditelj Službe komunalnog redarstva Grada Koprivnice:

Ja već radim ovdje 25 godina i to je prvi slučaj da imamo pucanje na pse ili mačke. Mi upućujemo ljude da o tome odmah u takvim situacijama obavijeste policiju, jedinu nadležnu da u takvim slučajevima promptno reagira.”

Marija i Suzana prijavu su podnijele, a iz policije su nam tek poručili da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Svi se nadaju da će počinitelj što prije biti uhvaćen, kako bi njihovi ljubimci napokon bili sigurni, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari