VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Policija poziva na oprez! Ovog mjeseca zabilježeno 19 naleta životinja na vozila

Foto: Pixsell

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 93.000 kuna, stoji u priopćenju policije.

Od početka studenog na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 19 naleta životinja na vozila.

Većinom je riječ o srnećoj i jelenskoj divljači te divljim svinjama na području Pasjaka, Matulja, Muna, Permana, Viškova, Drenove, Kostrene, Bakra, Jadranova, Čabra i Delnica.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 93.000 kuna. U cilju prevencije, policija poziva sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari