NESPRETNA PREVARA Vlasnik riječke autoškole prijavio krađu golfa, a zapravo ga prodao u Srbiju

Nije poznato za koji je iznos golf prodan, no sada iz njegove leasing kuće potražuju naknadu od 75 tisuća kuna

63-godišnji Borislav Puranović optužen je za lažno prijavljivanje kaznenog djela te kazneno djelo utaje. Ovaj je vlasnik autoškole u lipnju 2013. godine prijavio krađu VW golfa 1,9 TDI vrijednosti 75 tisuća kuna, kojega je koristila njegova autoškola.

Međutim, on je u dogovoru s drugookrivljenim Damirom Panićem odlučio prodati automobil osobi koja živi na području Srbije, javlja Novi list. Nije poznato za koji iznos je golf prodan, no Panić je za uslugu prijevoza dobio 400 eura.

Na trećem ročištu u suđenju za lažno prijavljivanje kaznenog djela te za kazneno djelo utaje automobila koji je bio pod leasingom i pripadao njegovoj autoškoli, izjavio je da je kriv i da prihvaća kaznu općinskog tužilaštva. Drugooptuženi Panić, ne smatra se krivim.

Predstavnica leasing kuće Porsche potvrdila je da oni kao leasing kuća potražuju 75 tisuća kuna, što odgovara vrijednosti neplaćenog leasinga. Dodala je i da u njezinoj leasing lući ne znaju u kakvom je stanju bilo vozilo kada je ukradeno odnosno prodano pa se i ne može izjasniti o tržišnoj vrijednosti, pa je sutkinja donijela rješenje da se provede vještačenje automobila, a stranke su se suglasile s tim prijedlogom, piše Novi list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari