OKRUTNO UBOJSTVO, VISOKA KAZNA “Psiho iz Dramlja” nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora

Foto. Ilustracija

Zbog ubojstva i pokušaja ubojstva 2014. u Crikvenici, Dino Kulišek je u Rijeci osuđen na kaznu zatvora od 38 godina

Dino Kulišek iz Dramlja u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora zbog ubojstva Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke Meriem Demo 2014. godine u Crikvenici. Visoka je to kazna za hrvatske prilike, no Vijeće Županijskog suda u Rijeci očito je presudilo kako okrutno ubojstvo zaslužuje primjerenu kaznu.

Vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Jasenke Kovačić nepravomoćno je osudilo Kulišeka na jedinstvenu kaznu zatvora od 38 godina. Za ubojstvo mu je izrečena kazna od 29 godina zatvora, a za pokušaj ubojstva 12 godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od ukupno 38 godina zatvora.

Suđenje Dini Kulišeku, tada 22-godišnjaku, počelo je u svibnju 2015.. Optužen je za ubojstvo Ivana Jagodića te pokušaj ubojstva njegove djevojke koju je također izboo nožem, a izjasnio se da se ne smatra krivim braneći se šutnjom, a zapravo – stekao se dojam kod mnogih – neuračunljivošću.

Početkom suđenja oprečna mišljenja o Kulišekovom duševnom stanju u vrijeme tog zločina iznijeli su psihijatrijski vještaci iz Zagreba i Rijeke.

Vještaci Klinike za psihijatriju Vrpče iz Zagreba su ocijenili da je Kulišek tada bio ubrojiv, dok je psihijatrijska vještakinja iz Rijeke bila mišljenja da je Kulišek bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, Kulišek je 13. srpnja 2014. u stanu i vanjskom hodniku zgrade u Ulici kralja Tomislava 118B u Crikvenici nožem zadao brojne ubodne rane Jagodiću i njegovoj djevojci.

Mladić je od ubodnih rana umro na mjestu zločina, dok je Meriem Demo spašena hitnom medicinskom intervencijom.

Podsjetimo, povod okrutnom zločinu bio je dug od nekoliko stotina kuna zbog droge. Osuđeni je otprije bio poznat policiji zbog droge, a poznanici su ga opisali kao problematičnog mladića. Istražitelje je tijekom istražnog postupka zaprepastila Kulišekova okrutnost. Ulazna vrata stana u kojem je Jagodić živio s majkom, koja je u trenutku ubojstva bila na putu, bila su razbijena, a Ivan i Meriem imali su desetke uboda nožem po tijelu…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari