PREDAJTE DIREKTNO POLICIJI

Netko je u Rijeci pokraj kante za smeće odložio ručnu bombu, školski ručni bacač i razna streljiva

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

Akcijom „Manje oružja-manje tragedija“ omogućena je dragovoljna predaja oružja i ostalih eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

U srijedu je policija zaprimila dojavu kako su na području Rijeke kod kontejnera za odlaganje otpada pronađena eksplozivna sredstva. Riječ je o ručnoj  bombi M-75, školskom ručnom bacaču te 74 komada različitog streljiva.

Spomenuta sredstva su preuzeli ovlašteni policijski službenici i zbrinut će se prema pravilima struke, kao i minobacačka mina zaostala iz II. svjetskog rata, koju je prije par dana pronašao građanin u šumskom području Jelenja.

Osim navedenih sredstava, proteklih dana policiji su građani Rijeke dragovoljno predali i dva pištolja, četiri ručne bombe, dva spremnika za automatsku pušku, eksploziv TNT u količini od 200 grama te više od 800 komada različitog streljiva.

”Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima na predaji oružja i eksplozivnih sredstava te ujedno podsjećamo kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ u sklopu koje je moguće bez ikakvih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava” rekli su iz policije.

Posebno apeliramo da se eksplozivna sredstva i oružje ne odlažu na javnim otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada kako ne bi došlo do ugrožavanja sigurnosti ostalih građana, priopćili su

Dragovoljna predaja oružja i ostalih sredstava može se prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, nakon koje će stručni i ovlašteni policijski službenici ta sredstva sigurno preuzeti.

Protiv građana koji oružje i druga tako opasna sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Sve informacije o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari