NEVJERICA I STRAH NA VIŠKOVU: Radnik lunaparka optužen za neprimjereno ponašanje prema maloljetnicima: slao im golišave slike i od njih tražio isto

Foto: Ilustracija (Borna Filic/PIXSELL)

Roditelji su otkrili njegove poruke i fotografije u mobitelima svoje djece

Radnik lunaparka iz Viškova optužen je za neprimjereno ponašanje prema maloljetnicima.

26-godišnjak iz sisačkog kraja završio je na policiji zbog 11 kaznenih djela od kojih se pet odnosi na nametljivo ponašanje prema školarcima, tri za upoznavanje djece s pornografijom te još tri za prijetnje, piše Jutarnji list.

Iako je riječko tužiteljstvo tražilo da se mladiću odredi pritvor, sudac istrage je to odbio, izrekavši 26-godišnjaku mjere opreza u vidu zabrane kontaktiranja s oštećenima uz dodatak obaveznog javljanja u policijsku postaju jednom tjedno u mjestu prebivališta. Kako se DORH na sučevu odluku o puštanju na slobodu žalio, ista je 16. studenoga ukinuta, a nova odluka bit će donesena kroz tjedan dana.

Otkriveno je kako je 26-godišnjak održavao virtualni kontakt s desetak maloljetnika s kojima je razgovarao o svemu, a u slučaj se umiješala riječka policija mjesec dana nakon odlaska lunaparka jer je jedan roditelj slučajno uočio da mu se dijete dopisuje s nepoznatim čovjekom te da se s njim trebao uskoro opet susresti uživo. Ubrzo se uspostavilo da taj dječak nije jedini komunicirao s tim muškarcem.

Roditelji maloljetnika uočili su i dijelove neprimjerenog, eksplicitnog sadržaja koji je u “grupu na Instagramu preko koje su razgovarali svakodnevno dječaci”, stizao od prokazanog mladića. 26-godišnjak je također dječacima slao svoje fotografije golog torza te je navodno od djece tražio njihove slobodnije slike,

Kako pak neslužbeno doznaje Jutarnji list, osumnjičenik cijeli niz optužbi odbacuje, ponajviše onu da je dječake htio uznemiriti, i donekle se smatra žrtvom djece tvrdeći da su ona iskoristila njegovu ljubaznost, dobrotu i raspoloživost.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari