Ni nakon 20 dana od Kristianove smrti nalaz obdukcije još nije gotov

Foto: Privatni album/Pixsell

Tragedija ih je dirnula u tolikoj mjeri da su pojedini zatvorenici ponudili platiti troškove puta odvjetniku i suradnicima samo da dođu do zatvora

Ni dvadeset dana od smrti Kristiana Vukasovića (18) još nije gotov nalaz obdukcije. Za to vrijeme odvjetniku Vinku Ljubičiću, koji zastupa obitelj Vukasović, javljaju se osobe koje su s Kristianom provele neko vrijeme tijekom četiri mjeseca koja su prethodila njegovoj smrti.

BIO U ZATVORU I UMRO: Mladić se od straha tresao u krevetu…

“Javilo mi se desetak osoba koje su spremne svjedočiti o uvjetima boravka Kristiana Vukasovića u zatvoru na Bilicama i u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu. Moram napomenuti kako se ne radi o osobama koje su pod kaznenim postupcima za primjerice krvne delikte ili zloporabu droga. To su osobe koje su se našle pod postupanjem pravosudnog sustava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prvi put, znači one su bez kriminalnih dosjea. Osim o samom postupanju prema njemu, spremni su svjedočiti i o okolnostima i uvjetima u zatvorskom sustavu koje nemaju veze s pokojnim Kristianom, ali se odražavaju na sve koji se nađu u tom sustavu”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju odvjetnik Ljubičić.

Svi oni žele posvjedočiti o okolnostima i uvjetima u kojima je boravio Kristian, ali i o manjkavostima zatvorskog sustava općenito, koje se zataškavaju.

Bivši cimer iz ćelije: ‘Kristian je od silnih tableta postao zombi, zatvorenici su ga maltretirali’

Tragedija obitelji Vukasović dirnula ih je u tolikoj mjeri da su pojedini zatvorenici ponudili platiti troškove puta odvjetniku i njegovim suradnicima da dođu do zatvora u kojima borave i zabilježe njihova svjedočenja o posljednjim danima 18-godišnjeg mladića.

Jedan od njih se osvrnuo i na izjavu ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji je izjavio da je razgovarao s drugim zatvorenicima o slučaju Kristiana Vukasovića i njegova boravka na Bilicama.

“Dobro znam kako zatvorske uprave rade u svakom slučaju. Prvo što naprave jest da nagovore druge zatvorenike da izjave i napišu ono što njima ide u prilog”, izrijekom je napisao jedan od svjedoka.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari