STRAH JU JE BILO ZA VLASTITU SIGURNOST

Nije se pomirio s prekidom: Riječanin (44) pratio i uznemiravao bivšu, vjerojatno će u istražni zatvor

Foto: Unsplash

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1978.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak od listopada 2021. do rujna 2022. godine, u Rijeci, počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja na štetu oštećenice (1981.) s kojom je bio u vezi.

Nakon što bi ona odbila svaki kontakt s osumnjičenikom, on joj je, osnovano se sumnja, nastavio učestalo upućivati poruke na njezinu elektroničku poštu i dolaziti na adresu stanovanja te ju čekati ispred posla i pratiti ju vozilom. Osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenice tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost. 

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari