TRI GODINE KAZNE

PREOKRET! Divljak s Pelješkog mosta zbog smrti djevojčice ide u zatvor

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Facebook. Montaža: RTL

U vrijeme nesreće imao je vozačku dozvolu A kategorije, no motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže, odnosno nije imao dozvolu za upravljanje takvim motorom

Kako javlja Telegram, Županijski sud u Dubrovniku donio je rješenje kojim se 19-godišnjak osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 15-godišnjakinja upućuje na izdržavanje kazne.

Podsjetimo, priča se proširila po medijima pa je i predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda.

Inače, zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom na Županijskom sudu u Dubrovniku mladić je u siječnju 2021. osuđen na tri godine i deset mjeseci maloljetničkog zatvora. Ona mu je pak presudom Vrhovnog suda RH smanjena na tri godine maloljetničkog zatvora, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora, te počinje teći od izvršnosti te presude.

Kako smo ranije izvijestili, neslužbene informacije govore kako je danas 19-godišnjak, a 17. srpnja 2019. godine još kao maloljetnik, vozeći motocikl brzinom od 117 km/h kroz naseljeno mjesto na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić i usmrtio je. U vrijeme nesreće imao je vozačku dozvolu A kategorije, no motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže, odnosno nije imao dozvolu za upravljanje takvim motorom.

Priča je u fokus javnosti došla kada je na Facebook stranici prije dva tjedna objavili snimku vozača BMW-a koji pretječe zaustavnim trakom Pelješkog mosta što je mnoge razljutilo. Nakon toga su na istoj stranici objavili da je policija na temelju snimke pronašla vozača te da su ga kaznili s 2700 kuna, da se radi o 19-godišnjem vozaču koji je u policiji evidentiran kao višestruki ponavljač prometnih prekršaja.

A onda je uslijedio šok jer se u komentarima pod imenom i prezimenom javila Sandra Šimić, majka djevojčice koju je vozač, kako kaže ubio, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari