PRETRAŽUJE SE I PLAZA

Nova velika akcija USKOK-a: Uhićenja u Zagrebu i Dalmaciji, obuhvaćeno 5 osoba

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Petero osoba sumnjiči se da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Provode se hitne dokazne radnje, a nakon ispitivanja USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju

U tijeku su uhićenja pet osoba na području Zagreba i Šibensko-kninske županije, javlja USKOK. Sumnjiči ih se da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Kako neslužbeno doznaje Danas.hr, među njima je i Zoran Pripuz.

U koordinaciji s PNUSKOK-om provode se hitne dokazne radnje, a nakon ispitivanja USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

O svemu se oglasila i policija koja je potvrdila da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK podnijeti kaznenu prijavu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti – sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti”, zaključili su iz policije.

Navodno se pretražuje i Plaza Bar na zagrebačkom Kvatriću.

Podsjetimo, Zoran Pripuz posljednjih mjeseci u medijima se spominjao u kontekstu bespravne gradnje na Murteru. Građevinska inspekcija Državnog inspektorata nedavno je bila u novom inspekcijskom nadzoru u uvali Vučigrađe na Murteru nakon što se Zoran Pripuz oglušio o zabranu nastavka gradnje. Ranije je gradilište bilo i zapečaćeno. Naime, Pripuz je ranije dobio odobrenje pružanje smještaja za kamp od 10 mobilnih kućica, no nakon zabrane radova rješenje je stavljeno van snage i najavljena je revizija, pisao je Index.

Inspekcija je tada donijela rješenje da se bespravne građevine uklone, a s obzirom na to da se on oglušio, dobio je novčanu kaznu od 6636,14 eura, pisao je Index, ali i prekršajni nalog investitoru u iznosu od 1655,00 eura jer nije uklonio građevine.

Podnesena je i kaznena prijava jer je gradio u zaštićenom obalnom pojasu te unutar zaštićene ekološke mreže.

Navodno je jutros uhićena i županijska službenica te troje turističkih djelatnika koji su ujedno i poduzetnici.

Državni inspektorat za Danas.hr jutros je odgovorio kako su zaprimili rješenje Upravnog suda u Splitu kojim se odgađa postupak izvršenja rješenja o uklanjanju do pravomoćnog okončanja upravnog spora pokrenutog povodom tužbe investitora na rješenje o uklanjanju.

“Kaznena prijava je podnesena protiv investitora zbog kaznenog djela iz članka 212. i članka 317. Kaznenog zakona”, naveli su iz Državnog inspektorata, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari