ISTRAGA JE U TIJEKU

NOVI DETALJI: Evo kako su Talijani u Puli izveli pljačku od milijun kuna!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Novac je podignut iz banke u Šijani

Bujska je policija uhitila trojicu talijanskih državljana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teška krađa te da su s ukradenim novcem pokušali napustiti područje Republike Hrvatske, a još trojica talijanskih državljana uhićena su zbog sumnje da su im u tome pomagali.

Naime, u srijedu, 2. prosinca oko 13 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupio je 31-godišnji talijanski državljanin koji je prijavio da mu je u Puli ukradena veća količina novca te da se počinitelji kreću prema graničnom prijelazu kako bi s ukradenim novcem otišli u Italiju. Ubrzo su na granični prijelaz Kaštel pristupila šestorica talijanskih državljana, koje su policijski službenici uhitili zbog sumnje da su 31-godišnjem talijanskom državljaninu otuđili preko milijun kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su trojica talijanskih državljana u dobi od 46, 39 i 36 godina u srijedu u prijepodnevnim satima ispred poslovnice banke na Šijanskoj cesti u Puli, nakon što je oštećeni s računa podignuo preko milijun kuna, otuđili muškarcu novac i s vozilima se uputili u smjeru državne granice, a da su im u tome pomogla još trojica talijanskih državljana u dobi od 42, 38 i 35 godina.

Zahvaljujući brzoj reakciji istarske policije, osumnjičeni su spriječeni u prelasku granice, uhićeni i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. prosinca u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari