Novi detalji: Priznanje oca koji je bacio djecu s balkona je nezakonit dokaz, a evo i zašto

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U tom trenutku nije imao odvjetnika, te je policajcima pristupio kao građanin

Svjedočenje policajaca od trenutka kada su 54-godišnjeg muškarca iz službenog automobila na Pagu pitali “što trebate?”, a on im sam priznao detalje jeziva zločina u kojem je nekoliko sati prije pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece, izdvojit će se iz spisa kao nezakonit dokaz!

Nakon što je Županijski sud u Zadru na kojem se vodi kazneni postupak protiv 54-godišnjaka odbio izuzeti te dokaze, Vrhovni sud RH donio je drugačije rješenje prihvativši žalbu njegova odvjetnika Branimira Zorice. Rješenjem Vrhovnog suda iz spisa je izdvojeno kao nezakonito svjedočenje policajaca kojima je otac odlučio priznati kazneno djelo, piše Slobodna Dalmacija.

U obrazloženju se navodi kako nije sporno da je 54-godišnjak kao građanin pristupio policijskim službenicima koji su se nalazili u službenom vozilu i prijavio počinjenje djela, no on u tom trenutku nije imao odvjetnika, te je policajcima pristupio kao građanin.

Nekoliko sati nakon što je 28. veljače prošle godine pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece bacivši ih sa šest metara visokog balkona na beton, 54-godišnji otac je sve odlučio sam priznati policiji.

Naišao je na policajce koji su bili u službenom automobilu te im sve ispričao. Navodno im je rekao kako danima nije spavao, te da jako voli svoju djecu. Nije se mogao smiriti niti spavati od kada mu je rečeno da će morati s djecom iseliti iz kuće koju je unajmio.

Rezultati toksikološke analize pokazali su da je u to vrijeme bio pod utjecajem lijekova za smirenje te da u krvi nije imao alkohola.

Psihijatrijsko-psihologijskim vještačenjem utvrđeno je pak da je riječ o osobi disocijalne strukture ličnosti s razvijenim uznapredovalim psihoorganskim sindromom koji u svojoj podlozi ima hipertenzivni hidrocefalus. Kazneno djelo je počinio u stanju bitno smanjene ubrojivosti.

Podsjedtimo, dok su spavala, svoju djecu u dobi od tri, pet, sedam i osam godina, 28. veljače prošle godine uzeo je iz spavaće sobe u naručje te potom svako bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dvije djevojčice i jedan dječak bili su teško ozlijeđeni, a jedna djevojčica lakše. Smrt djece izbjegnuta je isključivo hitnom medicinskom intervencijom.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari