MONSTRUM JE UHIĆEN

NOVI MASAKR U SRBIJI! Najmanje osam ubijenih u krvavom pohodu: ‘Pucao im je u potiljak’

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ovo je drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu

Osam osoba je ubijeno, a najmanje 13 ih je ranjeno u pucnjavi u četvrtak navečer kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći. Ovdje ćemo sve informacije o novom masakru u Srbiji pratiti iz minute u minutu.

Nove informacije o ubojici

NOVO 10.32 – Ubojica je nakon osam sati pronađen u Vinjištu kod Kragujevca zahvaljujući intenzivnoj akciji srbijanske policije koja je cijelu noć svim raspoloživim snagama bila na terenu. Napadač se sam predao policiji u selu Vinjište, javlja N1.

U kući u kojoj se skrivao Uroš B. pronađene su četiri bombe, javlja Nova.rs. Kako portal Republika doznaje, obitelj napadača sutra je trebala slaviti krsnu slavu i zato su ga primili u dom.

Urošev otac je bio vojno lice i svi u selu ga znaju po nadimku “oficir”. Pretpostavlja se da je napadač uzeo očevo oružje.

Otac i majka ubojice žive u Donjoj Duboni, s Uroševim starijim bratom (1993.) i šogoricom. Posljednje dvije godine, otkako se iselio iz kuće, Uroš je živio u vikendici u naselju Varovnica. Svi kažu da je bio malo čudan.

Rodbina ubojice privedena na razgovor

NOVO 10.01 – Rodbina koja je primila Uroša u Vinjištu je privedena na razgovor.

Trojica operirana mladića izvan životne opasnosti

9.37 U bolnici u Smederevu operirana su trojica mladića i sva trojica su, kako je Kuriru rečeno, izvan životne opasnosti.

“Vitalni znakovi su im stabilni. Mladić koji je imao najtežu operaciju nalazi se na odjelu intenzivne njege, komunikativan je i stabilan. Imaju 20, 21 i 23 godine”, rekli su u bolnici.

MUP objavio sliku uhićenog Uroša

9:05 Policija je objavila fotografiju Uroša B. nakon uhićenja. Monstrum sjedi na zadnjem sjedištu automobila sa zavezanim rukama.

Oteo taksi i prijetio taksistu ručnom bombom

NOVO 8.52 – Samo devet sati nakon masakra policija je uhitila Uroša (21) u Vinjištu gdje se skrivao. U međuvremenu je ručnom bombom oteo taksi i tako natjerao taksista da ga odveze do prijatelja u Vinjište, doznaje Kurir.

Vučić se obraća javnosti u 10.30

8.42 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi srbijanske Vlade obratit će se javnosti u 10.30.

Oglasio se MUP Srbije

8.36 Stiglo je i službeno priopćenje MUP-a. “Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon velike potrage, uhapsili su U. B. (2002) u okolini Kragujevca. Sumnjiči ga se da je noćas vatrenim oružjem ubio osam osoba, a 14 ih ranio. Ozlijeđenima je pomoć pružena u bolnicama. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.”

Uhićen je napadač, skrivao se kod ujaka

8:15 Uhićen je Uroš B.! Kako javlja RTS napadač je uhićen u selu Vinjište, kod Kragujevca, što je 60-ak kilometara udaljeno od Mladenovca gdje je došlo do krvavog pohoda. Policija ga je uhvatila nakon osam sati potjere. Navodno je u međuvremenu promijenio automobil, saznaje TelegrafNovosti su doznale da se skrivao kod ujaka.

Napadač uklonio Instagram

NOVO 8:15 Uhićen je Uroš B.!

8.05 Napadač Uroš B. uklonio je svoj Instagram. Bio je dostupan do prije deset minuta, a sada je očito da ga više nema.

U vikendici napadača pronađeno oružje

7.58 Kako Kurir saznaje, na terenu je između 600 i 1.000 policajaca. U tijeku je pretres jedne vikendice Uroša B. gdje je nađena velika količina oružja i streljiva.

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najmlađi preminuli ima 15 godina

7.53 Kako prenosi RTS, u Opću bolnicu “Sveti Luka” tijekom noći je primljeno deset osoba, od kojih su četiri preminule, tri osobe su prevezene dalje u Beograd, a tri su operirane i u stabilnom su stanju. Jedna osoba ima prostrjelne rane trbuha bez ozljeda unutarnjih organa, druga je propucana u noge i nalazi se na odjelu ortopedije, a treća s višestrukim ozljedama organa i otvorenim prijelomima također je stabilno. Najmlađi preminuli bio je 2008. godište, javlja RTS.

NOVO 7:29 Pozivajući se na srbijanski MUP, tamošnji mediji su naveli da je počinitelj identificiran kao Uroš B. (21) te da je u bijegu, a policija je pokrenula akciju “Vihor”.

‘Izvadio je kalašnjikov…’

Prema prvim informacijama objavljenim oko ponoći, mediji su javljali da su ubijene dvije osobe – jedan policajac i njegova sestra u selu Dubona, a ranjeno je sedmero, među kojima i djeca.

“Sjedili su i pričali, on im je prišao… Izvadio je kalašnjikov iz auta i počeo pucati. Kažu mi da je unuka i unuku upucao u potiljak”, izjavio je potreseni djed policajca koji je sa sestrom ubijen u masakru kod Mladenovca.

Naknadno je javljeno da je i treća osoba podlegla ozljedama, a da je ranjeno jedanaestero. Po posljednjim informacijama iz srbijanskih medija ubijeno je osam osoba.

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Napadač u bijegu

Pozivajući se na srbijanski MUP, mediji su naveli da je počinitelj, identificiran kao Uroš B. (21), u bijegu, a policija je pokrenula akciju “Vihor”.

Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu, a portal “Večernjih novosti” saznaje da je policija u selu Šepšin opkolila bjegunca za koga se sumnja da je počinio zločin. Na teren su upućene i snage žandarmerije.

Portal “Večernjih novosti”, koju u blogu uživo iz sata u sat izvještava o zločinu, javio je u 1 i 40 da je ranjeno 13 osoba, od kojih je sedmero u kritičnom stanju. Taj portal zločin naziva “terorističkim aktom”.

Drugo masovno ubojstvo u dva dana

Radio-televizija Srbije javlja da je osam osoba ubijeno, a najmanje deset ranjeno.

Ispostave li se kao točne zasad neslužbene informacije, bit će to drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Mladenovac je i prije 10 godina bio poprište masovnog ubojstva kada je , u selu Velika Ivanča, u 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda – šest muškaraca, šest žena i jednu bebu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari