TUČNJAVA IZMEĐU VIŠE OSOBA

O incidentu na Platku oglasila se i policija: Provodimo kriminalističko istraživanje zbog tučnjave

Foto: Riportal

Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godinu, počinila prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, 29. siječnja u večernjim satima na izletištu/skijalištu Platak kod Rijeke.

“Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi.

Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.

Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.”, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

“Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja.”, zaključili su iz policije.

Podsjetimo, nakon mučnog incidenta u nedjelju navečer na Platku kada je skupina alkoholiziranih mladića napala i ozlijedila dvojicu članova Hrvatske gorske službe spašavanja te jednu djevojku, iz te organizacije odaslali su priopćenje za medije.

Prema našim saznanjima, jedna žrtva divljačkog napada ima slomljenu ruku, na popisu ozljeda su i ozljede vratne kralježnice i potres mozga a napadnuta djevojka ima unutarnje krvarenje na plućima. Stoga se opravdano postavlja pitanje – kako je ovaj napad dobio obilježja prekršaja (za sada?) a ovakve ozljede su okarakterizirane lakšima?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari