IŽIVLJAVANJE TRAJALO 20 MINUTA

‘Znate li vi tko smo? Mi smo borci’: Isplivali mučni detalji divljačkog napada na Platku. Mladići iz BMW-a pretukli HGSS-ovce i djevojku

BMW trojice napadača u utorak prijepodne izvučen je iz snijega na Platku. Izgrednici, iako pušteni iz pritvora, su pod istragom pa su po vozilo poslali izaslanika koji je Goranskom sportskom centru morao platiti 265 eura za izvlačenje vozila

Snimka incidenta koji se u nedjelju iza 20 sati dogodio na inače mirnom obiteljskom izletištu Platak duga je čak 20 minuta a prikazuje nevjerojatno iživljavanje trojice mladića nad nedužnim ljudima.

Mladići su neko vrijeme proveli u X-baru neposredno uz skijašku stazu, čak su se i hrvali u snijegu no tada im je palo na pamet da se svojim BMW-om provozaju po stazi. Nakon kratkotrajnog ‘driftanja’ vozilo je, naravno, zapelo u snijegu i ‘zabava’ im je propala. Pokušali su teško vozilo izgurati iz snijega, no usprkos godinama provedenima u teretani, njihovoj mladosti i tjelesnoj masi i snazi – nisu u u tome uspjeli. Ponekad nije sve u mišićima, ima nešto i u glavi.

Foto: Riportal

Nije udovoljio zahtjevu pa dobio udarac u glavu

Kada je jedan pripadnik HGSS-a iz X bara krenuo prema svojoj bazi uz žičaru na spavanje, jedan od mladića iz BMW-a mu je prepriječio put uz zahtjev da svojim motornim saonicama izvuče BMW iz snijega. Kada je HGSS-ovac rekao da to ne može učiniti, dobio je snažan udarac u glavu nakon čega se onesvijestio i pao u snijeg.

Kada je to vidio drugi gost iz X bara pokušao je smiriti situaciju – ali bezuspješno. Napadaču su se pridružila i druga dvojica mladića iz BMW-a i počelo je naguravanje.

U pomoć kolegi koji je bio na tlu u tom trenutku došao je i drugi HGSS-ovac no i on je dobio, bez upozorenja i nastojanja da se razgovorom pokuša doći do rješenja, snažan udarac u glavu. U međuvremenu se probudio prvi napadnuti muškarac no tada kreće pravo divljaštvo. Uz povike ‘Znate li vi tko smo, mi smo borci’ mladići počinju udarati već dezorijentiranog muškarca onesvijestivši ga ponovno udarcem u glavu s leđa uz cipelarenje čovjeka koji nije mogao pružiti baš nikakav otpor.

Izudarali i djevojku

Druga dvojica napadača zakačila su se s čovjekom koji je ranije istrčao iz bara i pokušao smiriti situaciju, no i on je dobio udarce.

U kolikoj mjeri su napadači iz BMW-a izgubili kontrolu nad sobom svjedoči i činjenica da su napali i djevojku koja je također željela smiriti sukob. I ona je od mladića koji su teški oko sto kilograma dobila direktne udarce u glavu. U međuvremenu se nastavilo udaranje i cipelarenje muškarca koji je prvi došao u pomoć ozlijeđenom HGSS-ovcu.

Na svu sreću, tada je stigla ekipa hitne medicinske pomoći koja je pomogla ozlijeđenim osobama i odvela ih na hitni trakt riječkog KBC-a. Za njima je stigla i policija koja je odvela trojicu divljaka.

Policija je za sada kratko potvrdila da su trojica hrvatskih državljanina napala tri osobe u dobi od 22, 44 i 49 godina. Među žrtvama napada je i jedna žena, potvrdili su, dok su im nasilnici nanijeli ozljede zbog kojih su završili u riječkom KBC-u.

Prema našim saznanjima, jedna žrtva divljačkog napada ima slomljenu ruku, na popisu ozljeda su i ozljede vratne kralježnice i potres mozga a napadnuta djevojka unutarnje krvarenje na plućima.

Istraga je u tijeku, a od policije se očekuje da izađe s više podataka o nevjerojatnom izgredu u kojem je, kako se čini, samo pukom srećom izbjegnuta tragedija sa smrtnim ishodom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari