2300 KUNA ŠTETE

Obećanje, ludom radovanje! Riječanin izigrao poznanika – sve je započelo jednom ‘nevinom’ molbom…

Foto: Riportal

Podsjećamo građane da budu vrlo oprezni u komunikaciji s osobama koje nedovoljno poznaju te im nikada ne ustupaju svoje osobne podatke ili osobne dokumente, izvijestila je policija.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela prijevare.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je 43-godišnjak u svibnju prošle godine u Rijeci, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, nagovorio poznanika i u njegovo ime sklopio pretplatnički ugovor s jednim od telekomunikacijskih operatera.

Pri tom je preuzeo dobiveni mobitel i lažno mu obećao plaćanja mjesečnih računa, a što nije činio pa je tako iskoristivši povjerenje 59-godišnjeg hrvatskog državljanina materijalno ga oštetio za 2300 kuna, odnosno u vrijednosti 300 eura.

Protiv 43-godišnjaka je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedene prijevare.

“Napominjemo kako je ova vrsta prijevare samo jedna u nizu kojima počinitelji lažnim pričama i obmanama dovedu u zabludu pojedine građane te im oni ustupe svoje osobne podatke nakon čega ih temeljem potpisivanja različitih ugovora i transakcija materijalno oštete.

S ciljem smanjenja počinjenja ove vrste kaznenih djela i zaštite građana, stoga ih podsjećamo da budu vrlo oprezni u komunikaciji s osobama koje nedovoljno poznaju te im nikada ne ustupaju svoje osobne podatke ili osobne dokumente.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari